Badkamerstijl Amber Embrace

Badkamerstijl Amber Embrace

De nieuwste badkamerstijl van Mastello omarmt warme kleuren en natuurlijke materialen om een uitnodigende en rustgevende sfeer te creëren in jouw badruimte. We vertellen je graag meer over de herkomst en eigenschappen van deze nieuwe stijl en natuurlijk hoe je jouw eigen Amber Embrace badkamer kunt creëren.

Wat is de Amber Embrace badkamerstijl?

De stijl kenmerkt zich met tinten zoals amber, karamel, mosterd en honing, terwijl grof hout en geborsteld chroom zorgen voor een ferm contrast. Het geborstelde chroom voegt een vleugje moderniteit en elegantie toe aan het geheel, waardoor een verrassend onderscheid ontstaat tussen natuurlijke warmte en ruwe, glanzende accenten. Deze harmonieuze combinatie van elementen creëert een unieke en uitnodigende leefruimte met een tijdloze aantrekkingskracht.

Het ontstaan van Amber Embrace

Mastello’s nieuwste badkamerstijl vindt zijn oorsprong in de mode- en designhoofdstad van Italië: Milaan. Om inspiratie op te doen voor de nieuwe collectie, het trendrapport, en de ontwikkeling van de nieuwste badkamerstijlen, reisde het team van mastello af naar Milaan. Tijdens de designweek bezochten zij de Salone del Mobile en diverse exposities in het hart van de stad. Deze inspirerende week leidde onder andere tot de creatie van de badkamerstijlen Amber Embrace en Organic Textures.

Materialen, vormen en kenmerken in een Amber Embrace badkamer

Bij deze badkamerstijl worden zorgvuldig geselecteerde materialen gebruikt om een harmonieuze en luxueuze sfeer te creëren. Denk aan hout dat warmte en karakter toevoegt, steen dat kracht uitstraalt, en geborsteld chroom en RVS die een moderne en strakke uitstraling bieden. Rookglas brengt een vleugje mysterie en elegantie, perfect voor een ruimte waar je je echt kunt afsluiten van de buitenwereld. De vormen in de ruimte zijn natuurlijk, strak, grof, rond, zacht en gelaagd.

Wat Amber Embrace echt bijzonder maakt, zijn de onderscheidende kenmerken die in elke badkamer terugkomen. Contrast speelt een centrale rol, waarbij warme, natuurlijke kleuren worden gecombineerd met stoere afwerkingen. Dit zorgt voor een uitnodigende en toch robuuste uitstraling. De stoere afwerking geeft de badkamer een karakteristieke en eigentijdse look, terwijl de warme tinten een gevoel van comfort en geborgenheid brengen.

De warme kleuren van Amber Embrace

De kleuren worden nauwkeurig gekozen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Denk aan rijke tinten zoals amber, karamel, mosterd en honing, die samen een gevoel van comfort en luxe oproepen. Deze warme kleuren worden gecombineerd met metallics en een mix van matte en glimmende afwerkingen, waardoor een dynamisch en verfijnd geheel ontstaat.

Hoe creëer je zelf een Amber Embrace badkamer?

Begin met een warm kleurenpalet en bekijk vervolgens welke texturen en vormen je kunt toevoegen aan je badruimte. Ga voor een grote tegel zoals slabs; dit zijn grote tegels van 120x280 cm. Combineer deze grote tegels met kleinere tegels en beton cire, en breng lagen aan in je badkamerontwerp voor een gelaagde look. Het is ook mogelijk om je tegels perfect te laten matchen met je wastafel. Wanneer je kiest voor een Mastello X Cosentino wastafel, heb je een ruime keuze uit design, afwerking en meer dan 100 verschillende kleuren. Het mooie is dat je precies dezelfde kleur en afwerking van je wastafel als tegels bij ons kunt bestellen, om alles perfect op elkaar af te stemmen.

Onder de wastafel kun je een houten badmeubel nemen. Hiermee kun je spelen met de afwerking van het meubel; zo kun je kiezen voor een vlakke afwerking, maar ook voor een grooved afwerking, zoals in deze badkamer is gedaan. Het geborstelde chroom laat je terugkomen in je kranen en accessoires. Voor deze badkamer is gekozen voor onze RVS kranen collectie. Het bad in deze badkamer is ons gloednieuwe Icon bad. Dit bad is niet alleen van kleur anders dan ons roze bad, maar ook qua afwerking. Houd onze socials in de gaten voor de officiële onthulling van dit nieuwe bad.


In je doucheruimte gebruik je een rookglazen douchewand. Dit is een iets donkerdere douchewand in een warme kleur die perfect past bij de Amber Embrace badkamer. Deze douchewand is op maat gemaakt voor deze badkamer. Stijl de badkamer daarna af met bijpassende handdoeken en accessoires.

Op deze manier creëer je jouw eigen Amber Embrace badkamer volgens de nieuwste badkamer- en interieurtrends. Heb je hulp nodig bij het creëren van jouw Amber Embrace badkamer? Maak dan een afspraak in ons Experience Center in Hilversum. Wij denken graag met je mee!
MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal